diumenge, 10 d’octubre del 2010

Bloc o rajola?

Fa uns quants anys va aparéixer en Internet un concepte nou que va córrer com una reguera de pólvora: els blocs. Tot el món tenia un bloc i qui no tenia un bloc no era ningú. La idea d'un diari personal mostrat a tot el món va enganxar molta gent, però va tindre una conseqüència indesitjable. A molta abundància, més mediocritat. Molts blocs es van convertir en autèntiques rajoles infumables. És el que passa quan penses que el que et passa és emocionant, únic i interessant. En fi...


Després d'eixe període inevitable en totes les modes, els blocs s'han assentat com a eina de treball i comunicació en la docència i altres àmbits. Ja sé que els profes no tenim res interessant a contar, però com a mínim vos toca llegir-nos per a estar al dia en l'assignatura...


Un dels usos més interessants en les escoles és el que aprofita el bloc com a diari de classe. Amb esta eina, el mestre pot posar-se en contacte amb els pares i informar-los sobre l'evolució de la classe i el procés d'aprenentatge que segueixen els xiquets. És una manera de fer participar la família en l'educació, una participació que a voltes es desdibuixa per falta de ganes de la família, el mestre, els dos o per la inèrcia de com s'han fet les coses fins ara. 


Vols saber com pots crear el teu propi bloc per a obrir la teua escola als pares? Mira't el vídeo i llança't després a experimentar!




2 comentaris:

  1. Hola, Sara,
    Disculpa el retard en la contestació. Tenia silenciats els comentaris. :-( A voltes falla la connexió al servidor de l'Screentoaster. Des de fa alguns dies ja funciona millor.

    ResponElimina